12.2 C
Stockholm
torsdag, juni 1, 2023
HomeBloggVilopauser för en intensiv vardag med barn

Vilopauser för en intensiv vardag med barn

Date:

Relaterat

Lär känna en stad innan du flyttar – så vet du om den är rätt för dig

Det finns många fina hyresrätter i Sverige och många fina städer...

Vem var det som skapade Bitcoin egentligen?

Bitcoin, som du bland annat kan handla med på...

Hur överklockar man sin bärbara speldator och borde man göra det?

Att överklocka din bärbara speldator innebär att du pressar...

Svenskars Mobil & Internetvanor 2023

Det är ett faktum idag att mobiltelefoner och internet...

Moderna Virtuella Upplevelser

Det finns möjligheter idag till att uppleva saker och...

Har du barn så vet du att mycket av din tid tas upp av att hantera deras liv, och se till att de mår bra. Det är självklart precis så som det skall vara och det är din uppgift som förälder att guida dem igenom deras vardag på allra bästa sätt. Samtidigt är det nyckeln till en bra vardag att också se till att du som förälder tar de möjligheter du får att få viktiga vilopauser när det finns möjlighet till det. Detta kommer trots allt att ge dig mer energi och möjlighet att på ett mer nyanserat och balanserat sätt möta ditt barn där han eller hon behöver det just då. Här får du tips på vad du kan tänka på för att få de där minuterna du behöver för att må riktigt bra.

Använd din tid väl

Det handlar inte om att du måste göra massor med saker samtidigt som du står i kö på banken eller att du behöver sms:a alla du känner medan du kör bil. Detta är bara farligt och kommer inte att bidra till något bra. Istället handlar det om att identifiera tidpunkter under din dag då du kan ägna dig åt något som är bra för dig och som gör att du mår bra. Det kan vara att du spenderar några minuter på toaletten med att spela Sverige casino eller att du ägnar tiden i kön åt att meditera och djupandas. Att få tänka på något annat under en stund är viktigt för att du skall återfå energin du behöver för att må bra och få en bra vardag.

Ta en minisovstund

Nästa viktiga sak är att identifiera om du har möjlighet att sluta ögonen under några minuter vid något tillfälle under din dag. Det handlar inte nödvändigtvis om ifall du kan somna ordentligt eller inte utan mer om ifall du har en möjlighet att lägga dig ned under lunchen, att vila i bilen eller någonting annat som passar din vardag. Forskning visar att det är utmärkt för kroppen att se till att den får vila under en kort stund eller två under dagen. Det är helt enkelt inte bara små barn som behöver mikropauser där du får blunda, utan även vuxna.

Att investera i dig själv är att investera i barnen

Sist men inte minst. Att investera i dig själv är samma sak som att investera i dina barn. Du behöver må bra för att kunna se till att de fungerar på en optimal nivå och mår riktigt bra de också. Varje sak du gör under din vardag innebär att du kommer att gå in i varje dag på ett bra sätt och att du dessutom kan hantera eventuella motgångar på ett bättre sätt.

Din familj kommer helt enkelt må bra genom att du ser till att din vardag blir bättre. Så att ta stegen du behöver för att identifiera vad du behöver är en bra startpunkt för dig. Små förändringar kommer över tid att påverka din situation på ett riktigt bra sätt och du kommer därmed att känna en större livskvalitet. 

 

Bli PLUS-medlem!