12.2 C
Stockholm
torsdag, juni 1, 2023
HomeBloggSka man kanske köpa en Seat Leon? 

Ska man kanske köpa en Seat Leon? 

Date:

Relaterat

Lär känna en stad innan du flyttar – så vet du om den är rätt för dig

Det finns många fina hyresrätter i Sverige och många fina städer...

Vem var det som skapade Bitcoin egentligen?

Bitcoin, som du bland annat kan handla med på...

Hur överklockar man sin bärbara speldator och borde man göra det?

Att överklocka din bärbara speldator innebär att du pressar...

Svenskars Mobil & Internetvanor 2023

Det är ett faktum idag att mobiltelefoner och internet...

Moderna Virtuella Upplevelser

Det finns möjligheter idag till att uppleva saker och...

Att köpa ny bil är ingen affär man gör i en handvändning. Man har jämfört modeller och motorer, besökt bilhallar och kanske provkört. Klimatbonusen må ha försvunnit över en natt, men med Seat Leon finns naturligtvis fortfarande möjligheten att välja mellan till exempel laddhybrid, e-hybrid, diesel- eller bensinmotor, det vill säga något för alla.

Snabbfakta – Seat Leon:

Vad kostar en Seat Leon?
Från 211 900 kr och uppåt.
Finns Seat Leon som laddhybrid?

Ja, Seat Leon finns både som laddhybrid och e-hybrid.
Varifrån kommer Seat Leon?
Seat Leon kommer från Katalonien i Spanien.
Hur fort går en Seat Leon?
En Seat Leon FR har en maxhastighet på 220 km/h.

Seat Leon elhybrid eller laddhybrid?
Det måste finnas många som inte vet skillnaden mellan en Seat Leon e-hybrid och laddhybrid. Detta är inget man ska känna sig dum för, förklaringen kommer nämligen här: För att göra det enkelt kan man säga att en e-hybrid (som till exempel Seat Leon Sportstourer) endast laddas med bilens egen bromskraftsåtervinning och således inte via ett eluttag.

En laddhybrid däremot (till exempel Seat Leon ST) kan laddas med ström från en laddstation. Vilken sorts hybrid av Seat Leons varianter man ska välja kan alltså utgå från vilka laddmöjligheter man har och hur flexibel man är med dessa.

Seat Leon och mobilen
Eftersom vi gärna använder vår mobil till allt vi gör kan man undra om det finns en app även till nya bilar och i så fall också till Seat Leons modeller. Svaret är – självklart! Med denna app finns inga gränser för vad man kan få hjälp med.

Minns du inte var du har parkerat? Inga problem, appen minns det åt dig. Är det en ruggig dag och du vill ha din Seat Leon uppvärmd och klar när du ska åka till jobbet? Inga problem, appen hjälper dig. Börjar laddningen i din Seat Cupra plug in-hybrid gå ner och du behöver ladda? Självklart kan appen tala om för dig hur långt det är kvar till närmaste laddstation!

Seat Leon Sportstourer på familjesemestern?
Flygskam eller bilskam, kanske är det med hybridbilar vi kommer att semestra i framtiden. En Seat Leon Sportstourer skulle förmodligen kunna ta med barnfamiljen genom vårt avlånga land utan alltför mycket syskongnabb.

Packningen skulle få plats i bagageutrymmet, barnen skulle ha plats med “sparkutrymme” och dessutom erbjuder ovan nämnda app ett samarbete med en stor mobiltillverkare vilket gör att man kan streama musik i sin Seat Leon vare sig den är ny, begagnad eller privatleasad. Kan bara familjen komma överens om vilken musik som ska ljuda ur högtalarna kan det bli en behaglig och lång resa (kanske ända ner till Barcelona).

Seat Leon FR för den sportintresserade
Inget ont om “vanliga” bilmodeller, men det finns de personer som känner sig lite mer sportiga än andra. Vill man ha en sportmodell signerad Seat Leon skulle man kunna titta på en Seat Leon FR. Det sägs att den har en attityd som andas sport. Kanske vill man kunna åka iväg med kajaken på taket för en tältövernattning och solnedgång vid närmaste vattendrag. Kanske vill bästa kompisen dra med dig till fjällen över påsk, gå på after ski och lära sig åka snowboard, sent omsider. Behöver man då tillbehör för den sportutrustning som ska med kan man bland annat välja mellan:
Takräcken
Cykelhållare
Kajakhållare
Skid-/snowboardbox

Många modeller finns det, Seat Leon är en av dem
Seat är ett av många bilmärken på marknaden, och har liksom övriga stora märken sina egna benämningar på modeller och tillbehör. Det är Seat Leon, Seat Leon FR, Cupra R, Sportstourer och andra coola namn på bilarna.

Det finns mängder av tillbehör och tillägg som passar de flesta. Det finns bensinmotorer, dieselmotorer och hybrider av olika slag. För en bilamatör kan det lätt bli många begrepp att hålla ordning på, men med lite research kan man få reda på mycket om en viss modell, som till exempel Seat Leon.

Bli PLUS-medlem!