12.2 C
Stockholm
torsdag, juni 1, 2023
HomeBloggReslusten är stor hos många svenskar

Reslusten är stor hos många svenskar

Date:

Relaterat

Lär känna en stad innan du flyttar – så vet du om den är rätt för dig

Det finns många fina hyresrätter i Sverige och många fina städer...

Vem var det som skapade Bitcoin egentligen?

Bitcoin, som du bland annat kan handla med på...

Hur överklockar man sin bärbara speldator och borde man göra det?

Att överklocka din bärbara speldator innebär att du pressar...

Svenskars Mobil & Internetvanor 2023

Det är ett faktum idag att mobiltelefoner och internet...

Moderna Virtuella Upplevelser

Det finns möjligheter idag till att uppleva saker och...

Intresset för att resa är stort hos många svenskar och det är inte ovanligt med att försöka lyckas med en utlandsresa per år. Exakt vart denna resa bär hän skiljer däremot stort. Det kan ju vara så nära som till ett av våra grannländer eller en solresa till de spanska öarna eller Thailand.

För många känns det avkopplande med att regelbundet få lämna hemmet och vardagens måsten. Även om det kan vara skönt att bara vara hemma och slappna av, så blir det oftast inte på samma sätt som att komma bort. Skämma bort sig själv med att bli omhändertagen på ett hotell, jäsa i solen vid hotellpoolen eller åka iväg med husvagnen. Det finns så mycket man kan göra, både i Sverige eller utanför våra gränser.

Flygresor till Spanien eller till en av de spanska turistöarna ligger på topplistan för många svenskar. Bland annat för att en del har investerat i semesterbostäder där eller för att de har släktingar som bor på den specifika platsen. Dessutom finns det många populära orter att besöka årligen. Vintertid är dock övervägande flygresor till turistöarna.

Fortfarande eftertraktat med flygresor

Även om flygresor sjönk kraftigt under åren 2020 och 2021, så har de ökat allt mer under 2022 och denna ökning förväntas att bara fortsätta uppåt. Stor del av svenskarna har längtat länge efter att få komma iväg till sina vanliga resorter eller att testa på en ny plats. Njuta av sol, värme och landets kultur.

En del människor säger att de har börjat tänka på mer miljövänliga resesätt och undviker därmed att välja flygresor. Det finns ju så många andra platser att uppleva med bil, tåg eller båt. Vare sig det gäller semester i vårt egna land eller till ett land i vår närhet.

En större del av svenskarna är däremot beredda på att resa på ett sätt som de tidigare har kunnat göra. I synnerhet när restriktionerna släpper allt mer och det börjar övergå till det som tidigare var. Det har spåtts om en stor ökning av utlandsresor från och med år 2022. Och att det om drygt två år kommer vara så många som resor så att det kan liknas med antalet resande per år, jämfört med år 2018-2019.

Friluftsliv i Sverige har inte glömts bort

Svenskar som ändå vill resa, trots att det var problem med flygresor, bestämde sig istället för att resa i Sverige. Eller till grannländerna, då det inte fanns restriktioner som satte stopp. Men i stort sett blev det fler resor inrikes, som bland annat kunde ha inriktning på friluftsliv och att upptäcka Sverige på olika sätt.

Se mer av Sverige, den rika naturen och andra guldgruvor på olika platser. Detta har inte helt avtagit, utan det är många som fortfarande har intresse av detta. Skillnaden är nog snarare att dessa inrikesresor istället görs under kortare perioder och mer regelbundet under året. Det är billigare och mer lättillgängligt, och ibland är det tillräckligt med att åka iväg för en weekend. Beroende på hur långt man tänker åka.

Sverige är ett vackert land som bjuder på mycket historia, kultur, avkopplande eller spännande aktiviteter samt lite ståhej här och där. Varje landskap har sina unika traditioner och specialiteter. Och med hjälp av internet kan man snabbt och smidigt få inspiration för nya platser och aktiviteter. 

Friluftsliv i Sverige är något som fortfarande är ett stort intresse hos många svenskar. Till exempel skidåkning vintertid eller vandring på olika platser. Att uppleva och vara mer nära Sveriges vackra natur är ju möjligt på flera olika sätt. En del aktiviteter är populära att roa sig med över dagen eller en weekend, och det säljs ju också allt fler så kallade aktivitetsresor.

Mindre krångel med resor

Med hänsyn till pandemin så tänker säkerligen de flesta på att det blir allt mindre krångel med resor, nu när det inte finns lika många restriktioner som kan skapa lite problem eller mindre reslust. Men det handlar även om att det idag är lättare att finna information om resor, regler, lagar eller att helt enkelt finna information på hur man ska gå tillväga för att åka iväg på en särskild resa.

Beroende på var man bor och vilken typ av resa man är intresserad av, så är det relativt enkelt att idag hitta något som kan vara passande. Även om det gäller för en kortare period för att roa sig med en specifik aktivitet eller kanske iväg till en storstad under en weekend. Det finns flera alternativ och via olika sajter är det möjligt att finna intressanta tips eller kampanjpriser.

Ibland kan man överkomma riktigt bra priser och om man skulle sakna hela summan just då, kan det kanske vara läge med att jämföra olika snabblån utan UC. De finns i olika belopp och många gånger kan det vara möjligt med återbetalning på kort tid. Det kan ju handla om att man inte har hela summan till hands under den perioden man behöver betala för att få ett visst pris. 

Bli PLUS-medlem!