12.2 C
Stockholm
torsdag, juni 1, 2023
HomeBloggPålsjö krog – vid randen av Öresund.

Pålsjö krog – vid randen av Öresund.

Date:

Relaterat

Lär känna en stad innan du flyttar – så vet du om den är rätt för dig

Det finns många fina hyresrätter i Sverige och många fina städer...

Vem var det som skapade Bitcoin egentligen?

Bitcoin, som du bland annat kan handla med på...

Hur överklockar man sin bärbara speldator och borde man göra det?

Att överklocka din bärbara speldator innebär att du pressar...

Svenskars Mobil & Internetvanor 2023

Det är ett faktum idag att mobiltelefoner och internet...

Moderna Virtuella Upplevelser

Det finns möjligheter idag till att uppleva saker och...

I den norra, lite exklusivare delen av Helsingborg, alldeles ute vid Öresund, ligger den omtalade Pålsjö Krog. Hit har Helsingborgare och andra vallfärdat under många år för att njuta den goda maten, medan man låtit ögonen vila mot den ständigt föränderliga horisonten vid Öresunds vattenlinje. Pålsjö krog är något av en institution inom Helsingborgs krogvärld, och det finns goda skäl till att det är så. 

Snabba fakta om Pålsjö Krog:

Var?I de norra delarna av Helsingborg.
Vad?Berömd krog.
När?Hela året, men med ett extra uppsving under sommarmånaderna.
Varför?För att njuta god mat i havsnära miljö.

Pålsjö krog, restaurangen vid vattnet

Det är något speciellt med mat och vatten. Visst får man större aptit när man vistas nära havet? Oavsett hur det förhåller sig med den saken så är Pålsjö Krog med sitt läge alldeles vid Öresund en mycket populär krog i Helsingborg. 

Pålsjö krog har öppet året runt. Då och då arrangeras det på Pålsjö krog vernissage, och andra event. Pålsjö krog brukar dessutom ha speciella arrangemang i samband med påsk och nyår. Även i samband med Mors dag, och Valborg, har Pålsjö Krog som regel något speciellt i kikaren.

Pålsjö Krogs öppettider är generösa. Man har öppet för lunch alla vardagar, och kvällsöppet onsdagar till lördagar. Det finns med andra ord många möjligheter att besöka denna vackert belägna krog. Framförallt är den populär under sommarens vackra, ljumma och ljusa kvällar. Då fylls krogen till sista sittplatsen.

Pålsjö Krog med en meny som passar alla

Vad serveras då på denna beryktade och anrika krog? Generellt kan man säga att krogens inriktning är svensk klassisk restaurangmat med en modern tvist. 

Bland förrätterna finner vi bland annat Toast Skagen, i två storlekar beroende på hunger och aptit. Känner du inte för havets läckerheter kan du istället beställa en klassisk råbiff med tillbehör i form av kapris och rödbeta.

Bland huvudrätterna fastnar man kanske för deras rimmade lax med gräddstuvad potatis och dill. Den får en osökt att tänka på sommar. Ett annat alternativ kan vara ryggbiffen eller deras tagliatelle med skaldjur. Letar du något vegetariskt, kan du med fördel beställa svart risotto med svamp och picklad pumpa.

Väl framme vi efterrätterna hittar vi även här riktiga restaurangklassiker, eller vad sägs om Crème Brûlé eller varför inte chokladkaka med pistageglass? Det är tydligt att den sötsugne också får sitt begär stillat på Pålsjö Krog.

Välkommen till Pålsjö krog i Helsingborg på nyår

På Pålsjö krog hör nyår till en av de viktigaste och mest traditionsbundna högtiderna. Pålsjö krogs berömda nyårsmeny är omåttligt populär, och den som vill försäkra sig om en plats, gör väl i att boka ett bord i god tid.

Vad serveras då på denna årets sista dag? På Pålsjö krog är det klassiskt lyxigt på nyår. Förrätt och mellanrätt går i havets tecken och innebär rimmad rödtunga samt hummerravioli. Till huvudrätt blir det inget mindre än den storslagna rätten Oxfilé Rossini efter kompositören Gioachino Rossini.

Som krona på verket serveras en efterrätt bestående av pannacotta på mörk choklad med hjortron och vit chokladglass. En kväll som nyår vore det väl småaktigt att inte avnjuta detta med Pålsjö Krogs speciella dryckespaket, med speciellt utvalda viner, passande till de olika rätterna.

Nyår på Pålsjö krog blir helt klart en kväll och natt att minnas under lång tid framöver.

Recensioner av Pålsjö Krog

Vad säger då besökarna om besöket på Pålsjö Krog? Söker man på Pålsjö Krog i den populära reseappen Tripadvisor, så ser man att gästerna generellt sett är nöjda med sitt besök.

Pålsjö krog hör helt klart till en av de mer populära restaurangerna i Helsingborg. Det gästerna framförallt uppskattar är matens kvalitet och de fina och färska råvarorna. Många tycker att restaurangen är speciellt prisvärd att besöka på lunchen.

Pålsjö krog hör också helt klart till en av de klassiska restaurangerna på Helsingborgs gastronomiska karta. Med sin framtoning kommer den säkerligen att vara en given favorit även för kommande generationers helsingborgare, och det är vår förhoppning att den skall komma att välkomna gäster i många år framöver. Med sitt vackra läge med utsikt över Öresund och Danmark, skapar den stämning och förgyller såväl vardag som fest.

Favoriterna på Pålsjö Krog:

  • Den rimmade laxen
  • Toast Skagen
  • Chokladkaka med pistageglass
  • Nyårsmenyn!

Bli PLUS-medlem!