2.8 C
Stockholm
söndag, januari 29, 2023
HomeBloggKan ett snabblån vara ett bra alternativ för dig?

Kan ett snabblån vara ett bra alternativ för dig?

Date:

Relaterat

Susie Päivärinta – från vulgodrottning till ikon

Det var 80-tal när Susie Päivärinta och hennes syster...

CL Seifert – ett anrikt företag för studenter

CL Seifert bildades i Danmark på 1800-talet och är...

Få ut det mesta av din semester med en kryssning!

Om du vill uppleva något helt nytt, prova att...

Pålsjö krog – vid randen av Öresund.

I den norra, lite exklusivare delen av Helsingborg, alldeles...

Ola Lindgren – en profil inom sin sport

Vissa sporter har behövt lång tid på sig för...

Många förknippar säkerligen snabblån med lån som man snabbt och enkelt kan ansöka om och att man får snabb tillgång till pengarna. Vilket är sant i sig, men det är även lån som inte kräver någon form av säkerhet.

Detta är grunderna med ett snabblån, men det finns flera skillnader mellan alla olika lån på marknaden. En av de skillnader som kan vara den mest intressanta är hur hög räntan kan bli på ditt lån. Med hjälp av en tillförlitlig jämförelsesajt kan du snabbt få en överblick på alla snabblån hos ett stort antal långivare.

Varje person som ansöker om ett snabblån kommer att få personliga villkor. Dessa kan bestämmas av exempelvis inkomsten, om det finns andra lån eller krediter och hur boendeformen ser ut. Vid varje låneansökan görs en kreditupplysning och vilken information som tas med i denna beror på vilket kreditupplysningsföretag som långivaren samarbetar med.

Särskilda krav för lånet

På lånemarknaden kan man finna flera olika typer av lån och en del kan vara enklare att få beviljade än andra. Däremot kommer alla lån med särskilda villkor och krav, och det är alltid viktigt att man känner till alla innan man bestämmer sig för det specifika lånet. 

Om man uppfyller de grundkrav som finns så har man en chans att få ett lån beviljat. Sen beror det på vilket lån man kan få och vilka villkor. Några av de grundkrav som merparten snabblån har är:

  • En ålder på minst 18 år och ha någon form av inkomst
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha ett svenskt bankkonto och ett BankID
  • Eventuella betalningsanmärkningar får inte vara äldre än 6 månader
  • Inte ha en skuld hos kronofogden

De bästa villkoren

Det finns en del saker att tänka på för att kunna få så bra villkor som möjligt. När du jämför olika långivare så börja med att titta på räntekostnaderna och vilka andra kostnader som tillkommer. Om du till exempel vill ha ett lån som betalar ut pengarna på kvällar, nätter eller helger så kommer det många gånger bli ett dyrare lån.

De bästa villkoren är en individuell bestämmelse och för en del är det viktigare att få tillgång till pengarna snarast möjligt, medan andra hellre väntar några dagar för att kunna sänka avgifterna på lånet. Genom att välja ett lån utan UC kan det många gånger bli lättare att få lånet beviljat på kort tid. Bland annat för att UC:s upplysningar innehåller mer information om den person som ansöker om lånet.

Bli PLUS-medlem!