12.2 C
Stockholm
torsdag, juni 1, 2023
HomeBloggCL Seifert – ett anrikt företag för studenter

CL Seifert – ett anrikt företag för studenter

Date:

Relaterat

Lär känna en stad innan du flyttar – så vet du om den är rätt för dig

Det finns många fina hyresrätter i Sverige och många fina städer...

Vem var det som skapade Bitcoin egentligen?

Bitcoin, som du bland annat kan handla med på...

Hur överklockar man sin bärbara speldator och borde man göra det?

Att överklocka din bärbara speldator innebär att du pressar...

Svenskars Mobil & Internetvanor 2023

Det är ett faktum idag att mobiltelefoner och internet...

Moderna Virtuella Upplevelser

Det finns möjligheter idag till att uppleva saker och...

CL Seifert bildades i Danmark på 1800-talet och är idag ett av de vanligaste företagen att använda sig av när man köper sin studentmössa i Sverige. De är utbredda i flera av de nordiska länderna och har förutom studentmössor även andra klädesplagg och accessoarer som en student kan behöva. För att lära dig mer om företaget är det bara att fortsätta läsa.

Snabba fakta om CL Seifert

Grundades1865
GrundareCarl Ludwig Seifert
Finns iSverige, Finland, Danmark och Island
SäljerProdukter för studenter, främst studentmössor

Historien bakom CL Seifert – hade produktion i en källare

CL Seifert grundades av Carl Ludwig som kom till Köpenhamn 1856. Där träffade han sin framtida fru, Mina Seifert, och 1865 startade de tillsammans företaget som till en början höll till i en källarlokal. Sysselsättningen på företaget var skrädderi, och när de hade fått ihop pengar till sin första symaskin växte verksamheten.

Mina reste till Tyskland för att importera tyger, och utöver att använda dem själva så såldes de också till andra skräddare i Danmark. Efter en tid med framgång kunde de flytta sin verksamhet och butik ut från källaren.

Sedan företaget startades har det ägts av flera olika familjer. Under 1900-talet levererade CL Seifert svärd och sablar till det danska och svenska hovet, men huvudverksamheten var alltid inom tyger. Idag ägs företaget av Anders och Jens Eriksen och är som sagt ledande inom studentklädsel.

På CL Seifert kan du designa din egen studentmössa

På CL Seiferts hemsida kan du som ska ta studenten designa din alldeles egen studentmössa. Du kan välja på några olika mössor, mer moderna som diamantmössan eller mer i klassisk stil som kungamössan. Mössorna har olika utgångspriser, och sedan kan du lägga till och ändra saker precis som du vill.

På mössan kan du välja olika färger på detaljerna. Det finns också flera ytor där du kan skriva din egen text med bokstäver eller nummer. Nästan allt på mössan går att ändra på för olika priser, och därför kan du få precis den mössa du vill ha till den viktiga dagen.

CL Seifert säljer också hoodie och champagneglas

Förutom studentmössor så kan CL Seifert också hjälpa till med annat till studenten. De erbjuder en massa tillbehör som kan vara bra att ha under dagen eller som kan hjälpa dig att skydda din mössa. 

Här är en lista över några av de produkter som du kan köpa genom CL Seifert:

  • Ingraverat champagneglas för den stora dagen
  • Pennor i olika storlekar
  • Mösskydd så att mössan hålls ren innan det är dags
  • Pinnar med flaggor, årtal eller programsymboler för att smycka din mössa
  • Inlägg till mössan för att ändra storleken
  • Visselpipor

Flera av dessa saker ingår också i några av de paket som du kan välja att köpa på hemsidan. Då får du din mössa och en massa tillbehör för ett lägre pris. 

På hemsidan kan man också skapa klädkollektioner för en viss klass eller skola. Då kan alla i din klass köpa likadana hoodies och tröjor till den stora dagen. Funktionen går dock också att använda till andra tillfällen, eller kanske till kåren på skolan som vill ha matchande kläder.

Genom din skola kan du få en rabattkod hos CL Seifert

Om din skola vill erbjuda lite extra förmåner för studenterna så kan de inleda ett samarbete med CL Seifert. Då kommer CL Seifert ut till skolan och har mössprovning med alla klasser. På mössprovningen får du som student prova ut en storlek, och dessutom gör företaget en genomgång av alla modeller.
Ett samarbete med skolan är smidigt eftersom CL Seifert då sköter all kontakt via kontaktpersoner och dessutom kan de erbjuda rabatt på ett särskilt paket. Efter en mössprovning får nämligen alla som var där ett login så att eleverna själva kan designa sin mössa utifrån skolans förmåner.

Bli PLUS-medlem!